Ο ιατρός γεννήθηκε το 1983 στην Πτολεμαϊδα και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου αποφοίτησε από το 2ο Γυμνάσιο με βαθμό "Άριστα - 20" και το 1ο Ενιαίο Λύκειο με βαθμό "Άριστα 19,9".
 

Το 2001 εισήχθη 1ος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε υποτροφίες επίδοσης και αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε όλα τα έτη, καθώς και υποτροφία του κληροδοτήματος "Κων/νος Κλεινίας".

Τον Ιούλιο 2007 έλαβε το πτυχίο ιατρικής με βαθμό "Άριστα - 9".

Μετά τη λήψη του πτυχίου Ιατρικής προσελήφθη σε έμμισθη προσωποπαγή θέση του γερμανικού συστήματος υγείας στην Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας και Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής Μαννχάιμ Γερμανίας, όπου πραγματοποίησε τις πλήρεις ειδικεύσεις στη "Δερματολογία - Αφροδισιολογία" και στην "Αλλεργιολογία" σύμφωνα με το γερμανικό νόμο.

Έπειτα από επιτυχία στις εξετάσεις ιατρικής ειδικότητας του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τού απονεμήθηκαν από το γερμανικό κράτος οι τίτλοι των ειδικοτήτων:

  1. Δερματολογία - Αφροδισιολογία (Καρλσρούη, Δεκέμβριος 2012)

  2. Αλλεργιολογία (Στουτγκάρδη, Αύγουστος 2013)

Το Μάιο 2009 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Γερμανίας με βαθμό "Άριστα" παμψηφεί.

Κατά τα έτη 2007-2012 ασχολήθηκε ενεργά με την πειραματική και κλινική δερματολογική έρευνα στα πεδία της ανοσοδερματολογίας, ψωρίασης και ογκολογίας δέρματος. Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης και από το Ίδρυμα Ωνάση. Επίσης, δίδαξε το μάθημα της Δερματολογίας στη Νοσηλευτική Σχολή και σε τεταρτοετείς και εκτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Μαννχάιμ.

Μετά από αντίστοιχη 18μηνη μετεκπαίδευση στη Γερμανία έλαβε εξειδίκευση στη "Δερματολογική ογκολογία-Υπερηχολογία".

 

Σαν ειδικός δερματολόγος - αφροδισιολόγος εργάστηκε κατά τα έτη 2012-2014 σε δερματολογικό και αλλεργιολογικό πολυϊατρείο της περιοχής της Στουτγκάρδης, όπου ασχολήθηκε εντατικά με δερματοχειρουργική, αλλεργιολογία και εφαρμογές λέιζερ.

 

Από το Μάρτιο 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κοζάνη.

 

Επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στην αγγλική και γερμανική γλώσσα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, ενώ είναι κριτής του επίσημου περιοδικού της Γερμανικής Δερματολογικής Εταιρίας (JDDG).

Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ
Ιατρός δερματολόγος-αφροδισιολόγος

Διδάκτωρ Παν/μίου Χαϊδελβέργης

Παύλου Μελά 31

Κοζάνη - ΤΚ. 50131

τηλ. 24610-41303

κιν. 698-0703680

Ο ιατρός δέχεται Δευτέρα ως Παρασκευή

(πρωί)  09.15-13.00 | (απόγ.) 17.45-20.00

(Τετάρτη & Παρασκευή απόγευμα με ραντεβού)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now